Komuniti Pendidikan Kuantan

Forum Cikgu-cikgu Sekitar Kuantan
 
HomeHome  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  Log in  

Share | 
 

 kancil paling laju..!

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
mr civic
Moderator Forum
Moderator Forum
avatar

Posts : 414
Join date : 2008-03-05
Location : Field Village

PostSubject: kancil paling laju..!   3rd April 2008, 12:46 am

Pada suatu malam yang hening dan sunyi di lebuhraya utara selatan kelihatan sebuah kancil putih tersadai di sebelah lane kerosakan. Ada orang tua yang berdiri disebelahnya, pemilik kancil tu sedang berjalan ke hulu ke hilir cuba menahan kereta supaya membantu. tidak ada sebuah kereta pun berhenti. tiba-tiba datangla sebuah kereta evo 7 berhenti di sebelah kancil tadi.

"Ada apa nie pakcik, kereta rosak ke?" tanya pemuda berusia dalam lingkungan 20an. "a'ha rosak "jawap pakcik tu simple aje... . "ok, cam nie, saya ada tali nanti saya ikat kat kereta saya dan saya tarik kereta pakcik sampai tol" mamat nie bagi idea.
"worrait gak tu... ", tapi... . nanti kalau pakcik rasa awak bawak laju pakcik akan hon dan bagi high beam"

"Ok pakcik"..mamat nie pun ikatlah tali kat kereta kancil didepan dan hujungnya diikat dibelakang bumper evonye. dia pun jalanlah.. dengan slow dan berhati-hati. Dalam lima kilometer mamat nie laju le sikit, apalagi pakcik tu pun hon dan bagi high beam la kat mamat tu.Mamat tu pun slowkan balik..

Tiba-tiba ada sebuah Ferrari datang dari belakang dengan laju sampai potong si mamat evo7 ni. apa lagi, jiwa muda pantang dicabar, dia pun tekan la minyak rapat nak kejar Ferrari nie... lupa la pulak dia dengan kancil org tua yg diikat kat belakang kereta dia.

Orang tua tu punya la hangin satu badan, dia pun hon dan bagi high beam bagai nak rak. Mamat evo7 tu dah tak sedar dah sebab angin punya pasal kene potong ngan Ferrari tu. Kebetulan plak polis ada buat speed trap kat bawah jambatan.

Vrooommm... ... bedesup peginye... ini dah lebih speed limit nie... kate polis nie.. cecah 200kmj memasing nie... dia pun contact la kengkawan dia kat depan supaya saman kereta-kereta yg laju nie...

"over..over, ada tiga buah kenderaan memandu melebihi had laju, sebuah ferrari, sebuah evo7 dan sebuah lagi kalau aku cakap korang mesti tak percaye punye... ... ... sebuah kancil putih tengah cucuk angin evo7 tu dan bagi hon dan hi beam nak potong!!!


Last edited by mr civic on 3rd April 2008, 10:10 am; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/mrcivic
sundayman
Kerani Gaji
Kerani Gaji
avatar

Posts : 49
Join date : 2008-03-05

PostSubject: Re: kancil paling laju..!   3rd April 2008, 8:23 am

mua ka ka...


bagi aku, kereta tak penting... yang penting jockey nya dong...
Back to top Go down
View user profile
 
kancil paling laju..!
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» MAKKAH Kota Paling Aman
» Kristen, agama paling malas didunia
» Terimakasih Telah Menyebut Denpasar Kota Paling Islami
» Para Pendeta Pemilik Harta Kekayaan Hingga Triliunan
» 7 kebenaran islam yang mutlak

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Komuniti Pendidikan Kuantan :: Perkara Am :: Jenaka, Lawak Antarabangsa, Teki-teki dan Sejenis dengannya-
Jump to: