Komuniti Pendidikan Kuantan

Forum Cikgu-cikgu Sekitar Kuantan
 
HomeHome  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  Log in  

Share | 
 

 relief...relief...relief...

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
erina
Moderator Forum
Moderator Forum
avatar

Posts : 249
Join date : 2008-03-05
Age : 35
Location : kuantan,pahang

PostSubject: relief...relief...relief...   21st March 2008, 10:26 pm

bleh dikatakan setiap hari mesti ada cegu yg tak hadir...mungkin sebab yg munasabah atau yg munasarawak scratch

jadi kita yg ada kat skolah dan mungkin sedang menikmati waktu free untuk mark buku atau g makan terpaksa me reliefkan diri untuk rakan sekerja kita ni...

apa pendapat korang pasal relief ni... Smile

asyik korang je ke yg kene relief? atau memang korang suka mereliefkan diri untuk org...?
Back to top Go down
View user profile
alfishahreena
Tokey Kantin
Tokey Kantin


Posts : 40
Join date : 2008-03-11
Age : 37

PostSubject: Re: relief...relief...relief...   21st March 2008, 10:38 pm

hari kiter dtg kiter kena relief...esok bila kiter tak dtg org tu plak yg relief kiter...
adil kan....
Back to top Go down
View user profile
erina
Moderator Forum
Moderator Forum
avatar

Posts : 249
Join date : 2008-03-05
Age : 35
Location : kuantan,pahang

PostSubject: Re: relief...relief...relief...   21st March 2008, 10:43 pm

ye memang...tapi kalu asyik muka tu je relief tak ke kesian kat org tu??
Back to top Go down
View user profile
alfishahreena
Tokey Kantin
Tokey Kantin


Posts : 40
Join date : 2008-03-11
Age : 37

PostSubject: Re: relief...relief...relief...   21st March 2008, 10:46 pm

habis dah org yg samer jer cuti pada hari yg sama....
Back to top Go down
View user profile
erina
Moderator Forum
Moderator Forum
avatar

Posts : 249
Join date : 2008-03-05
Age : 35
Location : kuantan,pahang

PostSubject: Re: relief...relief...relief...   21st March 2008, 10:47 pm

takkanlah sorg tu je yg free time tu???
Back to top Go down
View user profile
coffee_princess
Kerani Gaji
Kerani Gaji
avatar

Posts : 45
Join date : 2008-03-10

PostSubject: Re: relief...relief...relief...   24th March 2008, 1:17 am

bukan cenggitu kengkawan...

bukan kire org yg tak dtg org yg same atau org yg same relif n bkn tadak org len yg free time yg sesape relif tu.. (sori agk payah nk gune kata nama yg sesuai bcoz we r not talking about any1 rite?)

tapi cenggini... kriteria utk sorg cegu kene relif (kalo ikot skolah i la kan...)

1. waktu mengajar 6 waktu atau kurang per day
2. kalo gune sistem 'sss' ia akan find sendiri cegu yg free utk fit mase cegu yg tak dtg
3. pihak yg buat relif akan cuba elak bg cegu yg derek 3 waktu dpt relif melainkan ramai sgt cegu yg tadak..
( kalo kat skolah i, kalo tak pueh hati @ ade yg tak kene ngn relif yg kitorg dpt, bole rujuk pd org yg wat relif tu...kalo bleh ekjas die akn ekjas.. sempoii je... ahaks...)
( kekadang tu takleh nk elak la kesalahan teknikal... dats y skolah i open kalo ade yg tak kene ngn relif )
( ade la lg a few criteria... tp maleh nk taip... kalo ade kemuskilan, boleh reply n tanye lg yg tak paham..)
(kalo i bleh jwb, i jwb... kalo tak nnt i rujuk ngn org yg lbh arif... i akn cube cari gak jwpn...)

i suggest sesape yg ade masalah, juz let ur GPK1 or sm1 dat incharge duin d relif, adekan budaya open antara pihak admin n teachers.... br akan dpt kate sepakat....

hard actually 2 satisfy everybody.. give n take is d best policy... ahaks.. cam pn bai...
no hard feelings guys... juz an idea..
daaaaaaaaaaaaaaaa
Back to top Go down
View user profile
jjl
Kerani Gaji
Kerani Gaji


Posts : 57
Join date : 2008-03-19

PostSubject: Re: relief...relief...relief...   24th March 2008, 9:13 am

the main point here is prob bagi org yg slalu kne reliefkan org lain sdgkn ader 'ramai' lagi org lain yg bleh amik relief tu...
"the reliefer" shud consider braper kali seseorang ckgu tu dh melaksanakan 'relief' supaya adil dan balance di antara cikgu2....bknnyer kite xphm knaper perlunya me'relief'' waktu org lain but yg dpersoalkan ialah ketidakadilan dlm pemberian relief....pada aku mayb ader unsur2 kroni diantara 'the reliefer' dgn ckgu yg slalu xdtg....or mayb dorang sajer nk 'dajal' kosupaya dapt relief terbanyak untuk tahun nie dan seterusnya melayakkan ko mendapat anugerah "reliefer" (cam anugerah dekan la kot) untuk tahun ni....hehehe
yg pting besabo n keep on teaching.....alangkah bagusnya klu jadual relief tu bleh bagi point lebih dlm borang SKT korang..haha...sure dpt cemerlang tiap2 taun....
Back to top Go down
View user profile
AkuNie
Guru Besar
Guru Besar
avatar

Posts : 111
Join date : 2008-03-18
Age : 32

PostSubject: Re: relief...relief...relief...   24th March 2008, 2:08 pm

Relief nie kita tak boleh komen sebenornya...kalau kita asyik kata orang yang sama je tak der..esok lusa kita pulak yg asyik tak der..org plak bersungut pasal kena relief kita..aku senang jer..kalau dpt relief aku amik je..masuk ker tidak belakang kira..kengkadang aku buat secara PJJ jer...abis crita
Back to top Go down
View user profile
jjl
Kerani Gaji
Kerani Gaji


Posts : 57
Join date : 2008-03-19

PostSubject: Re: relief...relief...relief...   25th March 2008, 1:02 pm

AkuNie wrote:
Relief nie kita tak boleh komen sebenornya...kalau kita asyik kata orang yang sama je tak der..esok lusa kita pulak yg asyik tak der..org plak bersungut pasal kena relief kita..aku senang jer..kalau dpt relief aku amik je..masuk ker tidak belakang kira..kengkadang aku buat secara PJJ jer...abis crita

ko jgn amalkn wat pjj tu...sbb klu jd pe2 kt bdk2 tu ko ttap kne tggungjawab..dh ramey mber aku 'makan tak abis' sbb ade kes blaku masa relief...mmg sakit gak klu jdi pepe waktu kte relif...jdi..dpt relief masuk arr class..klu x,nyesa xsudah nti...
Back to top Go down
View user profile
AkuNie
Guru Besar
Guru Besar
avatar

Posts : 111
Join date : 2008-03-18
Age : 32

PostSubject: Re: relief...relief...relief...   25th March 2008, 1:11 pm

Kuakuakua.......tapi kan jjl..yang selalu terkena mcm tu orang yang sekali-sekala je buat pjj nie....org yang selalu buat mcm aku sentiasa terselamat...cam no tu? Twisted Evil
Back to top Go down
View user profile
AkuNie
Guru Besar
Guru Besar
avatar

Posts : 111
Join date : 2008-03-18
Age : 32

PostSubject: Re: relief...relief...relief...   25th March 2008, 1:13 pm

Apa pun jjl....TQ nasihat kat aku...lepas nie aku masuk la kalu dpt relief....tapi aku tak masukla lam kelas tu...aku masuk kat lam kantin lak waktu relief... Laughing
Back to top Go down
View user profile
jjl
Kerani Gaji
Kerani Gaji


Posts : 57
Join date : 2008-03-19

PostSubject: Re: relief...relief...relief...   26th March 2008, 10:15 am

hehehe..xper r klu dh hustle wat pjj cam tu....
moge murah rezeki..hehehe... Very Happy
Back to top Go down
View user profile
AkuNie
Guru Besar
Guru Besar
avatar

Posts : 111
Join date : 2008-03-18
Age : 32

PostSubject: Re: relief...relief...relief...   27th March 2008, 12:41 pm

Twisted Evil .....mekasih kengkawan yang paham nie
Back to top Go down
View user profile
erina
Moderator Forum
Moderator Forum
avatar

Posts : 249
Join date : 2008-03-05
Age : 35
Location : kuantan,pahang

PostSubject: Re: relief...relief...relief...   27th March 2008, 7:04 pm

dont wori akunie memang hustle dlam hal nie...kita patut menimba byk ilmu dari dia... Smile
pengalaman dia memang banyak...

akunie...im glad u join us... Very Happy
Back to top Go down
View user profile
AkuNie
Guru Besar
Guru Besar
avatar

Posts : 111
Join date : 2008-03-18
Age : 32

PostSubject: Re: relief...relief...relief...   28th March 2008, 7:49 am

erina....ko kalau aku buat benda2 cenggini ko bagi fully support betullah...cuba lah suh aku insaf..gi ngaji ker...sembahyang duha ker...tak pun berforum dengan set ustaz atau ustadah ke..kan bagossss Evil or Very Mad
Back to top Go down
View user profile
AkuNie
Guru Besar
Guru Besar
avatar

Posts : 111
Join date : 2008-03-18
Age : 32

PostSubject: Re: relief...relief...relief...   28th March 2008, 12:08 pm

KOPI_PRINSES....bagus penerangan ko nie....barulah aku paham..walaupun aku bukan lagi warga sekolah tu.....tapi jgn serius sgt..takut gak nie....forum nie sesaja jer suka2....no heart feeling...so kalau tercakap or terkata tu hanya rekaan semata2.....
Back to top Go down
View user profile
coffee_princess
Kerani Gaji
Kerani Gaji
avatar

Posts : 45
Join date : 2008-03-10

PostSubject: Re: relief...relief...relief...   8th April 2008, 2:25 pm

wakaka... lex r kak.. tadak la serius... mem-men jek...
bkn i pon wat relif... madam... kekeke... tp tau la camne nk wat...
ahaks... Very Happy
Back to top Go down
View user profile
AkuNie
Guru Besar
Guru Besar
avatar

Posts : 111
Join date : 2008-03-18
Age : 32

PostSubject: Re: relief...relief...relief...   16th April 2008, 1:23 pm

Pesal so KOPI nie bagi gambar berselubung cenggitu?mosykil haku..
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: relief...relief...relief...   

Back to top Go down
 
relief...relief...relief...
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Relief from gas pain after op
» Hi: I'm Charles
» Anyone used the "lollipop" for severe pain?
» Food smells = instant migraine...
» Hakeem calls for European support to relief Iraq from UN 7th chapter

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Komuniti Pendidikan Kuantan :: Perkara Am :: Sembang-sembang Perihal Sekolah-
Jump to: