Komuniti Pendidikan Kuantan

Forum Cikgu-cikgu Sekitar Kuantan
 
HomeHome  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  Log in  

Share | 
 

 Hobby anda?

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3  Next
AuthorMessage
erina
Moderator Forum
Moderator Forum
avatar

Posts : 249
Join date : 2008-03-05
Age : 35
Location : kuantan,pahang

PostSubject: Re: Hobby anda?   16th March 2008, 12:24 pm

saya suka la moto hijau ni..tak nak tolak ker?? afro
Back to top Go down
View user profile
mr civic
Moderator Forum
Moderator Forum
avatar

Posts : 414
Join date : 2008-03-05
Location : Field Village

PostSubject: Re: Hobby anda?   16th March 2008, 1:03 pm

woooo,jgn memain ni..
nk wat race tuh..
ada berann..?
amcam,nk race ?jumpa kt simpang..
bkn tk nk tolak..
tp bank tk berann bg lloan,mahal tk ingat..
wuauawuau..kuketawa...
Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/mrcivic
alfishahreena
Tokey Kantin
Tokey Kantin


Posts : 40
Join date : 2008-03-11
Age : 37

PostSubject: Re: Hobby anda?   16th March 2008, 10:11 pm

pricess....u pakai make up yer....??????????patut comey...hahaha...kang ader yg jeles plak i puji u..
Back to top Go down
View user profile
coffee_princess
Kerani Gaji
Kerani Gaji
avatar

Posts : 45
Join date : 2008-03-10

PostSubject: Re: Hobby anda?   16th March 2008, 11:26 pm

alfishahreena wrote:
pricess....u pakai make up yer....??????????patut comey...hahaha...kang ader yg jeles plak i puji u..

r u talkin about me? ahaha.. i pakai brand 'bird custard'... a gud brand u know...
u ni.. puji2 i laks... gediks je bunyi nyer... ahaks.. kat cn tadak yg jeles.. baik2 blake queen
Back to top Go down
View user profile
Mr.A
Moderator Forum
Moderator Forum
avatar

Posts : 73
Join date : 2008-03-03
Age : 35
Location : Sekilau Hill

PostSubject: Re: Hobby anda?   17th March 2008, 12:00 am

coffee_princess wrote:
alfishahreena wrote:
pricess....u pakai make up yer....??????????patut comey...hahaha...kang ader yg jeles plak i puji u..

r u talkin about me? ahaha.. i pakai brand 'bird custard'... a gud brand u know...
u ni.. puji2 i laks... gediks je bunyi nyer... ahaks.. kat cn tadak yg jeles.. baik2 blake queen

whoaaaa...
ingatkan tepung custard bounce bounce bounce bounce bounce
Back to top Go down
View user profile http://www.malaysianbikers.com.my/forum
mr civic
Moderator Forum
Moderator Forum
avatar

Posts : 414
Join date : 2008-03-05
Location : Field Village

PostSubject: Re: Hobby anda?   17th March 2008, 11:58 am

coffee_princess wrote:
alfishahreena wrote:
pricess....u pakai make up yer....??????????patut comey...hahaha...kang ader yg jeles plak i puji u..

r u talkin about me? ahaha.. i pakai brand 'bird custard'... a gud brand u know...
u ni.. puji2 i laks... gediks je bunyi nyer... ahaks.. kat cn tadak yg jeles.. baik2 blake queen

betul ke kata tuan puteri kopi ini atau hanya mengambil hati members... Wink
Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/mrcivic
erina
Moderator Forum
Moderator Forum
avatar

Posts : 249
Join date : 2008-03-05
Age : 35
Location : kuantan,pahang

PostSubject: Re: Hobby anda?   19th March 2008, 12:34 am

aku dah ade hobi baru..kira hari nak jumpa ngan kekasih hati... Very Happy
Back to top Go down
View user profile
AkuNie
Guru Besar
Guru Besar
avatar

Posts : 111
Join date : 2008-03-18
Age : 32

PostSubject: Re: Hobby anda?   28th March 2008, 8:30 am

Hobi aku mendaki gunung....yg best bila sampai puncak leh tengok panaurama yang indah dan udara yg segar yang takkan kita jumpa di mana2....lepas tu flora dan faunanya yang saujana mata memandang..betul ke BM aku nie?....sungai nya mengalir sepoi2 language...bunyi cengkerik yg gemersik...lambaian pohon2 yang gemalai...pacat liar yang berliang liuk ditiup angin ...kedinginan udara menyapu ke muka ku...aduh...aku terpaku..... Razz ...
Back to top Go down
View user profile
AkuNie
Guru Besar
Guru Besar
avatar

Posts : 111
Join date : 2008-03-18
Age : 32

PostSubject: Re: Hobby anda?   28th March 2008, 8:31 am

Mr civic...nape parking moto sebelah cawan?iskh..mosykil nie... Rolling Eyes

moto paking dlm ghumah, takut kena rembat..
kain kapan pun org curi,ni plak big bike tuhh Crying or Very sad
Back to top Go down
View user profile
erina
Moderator Forum
Moderator Forum
avatar

Posts : 249
Join date : 2008-03-05
Age : 35
Location : kuantan,pahang

PostSubject: Re: Hobby anda?   29th March 2008, 8:41 am

AkuNie wrote:
Hobi aku mendaki gunung....yg best bila sampai puncak leh tengok panaurama yang indah dan udara yg segar yang takkan kita jumpa di mana2....lepas tu flora dan faunanya yang saujana mata memandang..betul ke BM aku nie?....sungai nya mengalir sepoi2 language...bunyi cengkerik yg gemersik...lambaian pohon2 yang gemalai...pacat liar yang berliang liuk ditiup angin ...kedinginan udara menyapu ke muka ku...aduh...aku terpaku..... Razz ...

ko dah knaper ni akunie??? drunken
Back to top Go down
View user profile
AkuNie
Guru Besar
Guru Besar
avatar

Posts : 111
Join date : 2008-03-18
Age : 32

PostSubject: Re: Hobby anda?   1st April 2008, 8:24 am

Ntah la erina..semenjak dua menjak nie cenggini lak bahse aku..iskh.... Very Happy
Back to top Go down
View user profile
AkuNie
Guru Besar
Guru Besar
avatar

Posts : 111
Join date : 2008-03-18
Age : 32

PostSubject: Re: Hobby anda?   1st April 2008, 8:25 am

Mr.Civic...ko jwb soklan aku lam aku nya ruangan ek..boleh ker?ajo lah aku nie...

boleh..
sebab ilmu aku dah mencapai jurus yang ke 835..tendangan tanpa bayang pirat
Back to top Go down
View user profile
mr civic
Moderator Forum
Moderator Forum
avatar

Posts : 414
Join date : 2008-03-05
Location : Field Village

PostSubject: Re: Hobby anda?   17th April 2008, 2:19 pm

Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/mrcivic
mr civic
Moderator Forum
Moderator Forum
avatar

Posts : 414
Join date : 2008-03-05
Location : Field Village

PostSubject: Re: Hobby anda?   17th April 2008, 2:25 pm

Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/mrcivic
mr civic
Moderator Forum
Moderator Forum
avatar

Posts : 414
Join date : 2008-03-05
Location : Field Village

PostSubject: Re: Hobby anda?   18th April 2008, 10:01 am


potong baru..
Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/mrcivic
mr civic
Moderator Forum
Moderator Forum
avatar

Posts : 414
Join date : 2008-03-05
Location : Field Village

PostSubject: Re: Hobby anda?   18th April 2008, 10:24 am



PRAKTIKAL, luas, berkuasa dan menjimatkan minyak menjadi elemen penting bagi orang ramai dalam mencari kenderaan sesuai untuk seisi keluarga.

Anggapan orang ramai terhadap kenderaan Honda memang tidak lari dengan ciri kemewahan dan kehebatan teknologi VTECnya.


Namun, pengeluar mengadaptasikan ciri mewah itu untuk dinikmati keluarga berpendapatan sederhana sehingga lahirnya model Honda City.

Honda City yang dihasilkan pusat penyelidikan Honda di Thailand menepati ciri-ciri kenderaan yang diperlukan sebuah keluarga.

Kesempatan memandu uji Honda City VTEC yang dipertingkatkan (facelift), baru-baru ini memberi jawapan mengapa kenderaan yang turut didatangkan dengan versi i-DSI menjadi pilihan popular sebagai model terlaris keluaran Honda di negara ini.

Dari sudut luarannya, City generasi kedua ini menerima perubahan dari segi gril depan yang lebih garang (menyamai Honda Civic generasi ketujuh), lampu belakang rekaan baru dan cermin sisi yang kini lengkap dengan lampu isyarat membelok.

Bagaimanapun, bahagian lain masih sama dengan model asal termasuk kapasiti ruang belakang meletak barang terbesar seluas 500 liter, terbesar dalam kelasnya.

Ruang dalamannya diberi warna gelap bagi menambahkan lagi ciri sporty City VTEC dan menampakkan perbezaan dengan versi i-DSI.

Bagi versi i-DSI, ia ditawarkan dengan warna cerah.

Stereng juga menampilkan rekaan baru dengan tiga jejari selain bahagian tengah yang menempatkan beg udara berbentuk seperti 'senyuman' yang kemas.

Paling menarik bagi semua model City, ia dilengkapi kawalan mod tujuh kelajuan (CVT) di bahagian stereng.

Model ini juga memiliki Ultra Seat yang membolehkan kerusi belakang dilipat dan diangkat dalam pelbagai cara.

Kedua-dua ciri ini memberi banyak kelebihan kepada City sehingga menjadi kenderaan pilihan keluarga.

Selain itu, kerusi City kini menerima fabrik kalis air yang sesuai untuk mereka yang mempunyai anak kecil.

Ruang dalamannya agak luas untuk sebuah keluarga dengan dua anak tetapi kurang selesa jika dinaiki lima orang dewasa untuk perjalanan jauh.

Sistem hiburan juga dipertingkatkan apabila Honda menawarkan pemain audio cakera tunggal yang boleh menerima input daripada pemain audio luaran seperti MP3 atau pemain DVD menggunakan sambungan auxiliary (aux).

Daripada sudut pemanduan pula, Honda City sememangnya dicipta sebagai sebuah kereta yang bergerak di bandar.

Paduan sistem gear CVT dan kuasa dari enjin VTEC amat berkesan untuk pemanduan harian di bandar.

Dengan 110 kuasa kuda dan transmisi tujuh gear CVT, pemanduan menjadi lebih menarik di samping pecutan di lebuh raya pula tidak mengecewakan.

Malah, sistem suspensi McPherson menjadikan kenderaan pilihan ramai ini lebih stabil ketika melalui jalan berliku atau mengambil selekoh.

Kerusi pemandu sedikit tinggi dan ia memberikan penglihatan visual sekeliling yang cukup bagus.

Kepada pemandu yang mahukan sedikit keseronokan, fungsi manual pada gear CVT ini boleh digunakan untuk melepaskan kerinduan kepada transmisi manual biasa.

Dengan harga RM85,800 (termasuk insurans), Honda City sesuai bagi mereka yang mencari kenderaan praktikal ke tempat kerja dan pulang ke kampung berdasarkan kepada penjimatan minyak dan ruang kabin yang luas.



Spesifikasi

Enjin: Empat 4 silinder VTEC

Kuasa maksimum: 110hp @ 5800rpm

Tork maksimum: 143Nm @ 4800rpm

Transmisi: CVT dengan 7 nisbah terprogram

Ciri-ciri keselamatan: Beg udara berkembar, ABS dengan EBD

Harga: RM85,800 (termasuk insurans).



Tayar yang dicadangkan

ComfortContact-1

195/50R15 82V
Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/mrcivic
Goonerville
Cikgu Cemerlang
Cikgu Cemerlang
avatar

Posts : 68
Join date : 2008-03-17

PostSubject: Re: Hobby anda?   18th April 2008, 10:25 am

ahaks2..hobi aku ialah mengumpul setem...haha
Back to top Go down
View user profile
mr civic
Moderator Forum
Moderator Forum
avatar

Posts : 414
Join date : 2008-03-05
Location : Field Village

PostSubject: new gen 2   18th April 2008, 10:32 am




SEJAK diperkenalkan Disember 2004, Proton Gen.2 memiliki keistimewaannya tersendiri termasuk model pertama menggunakan enjin Campro buatan tempatan serta bebas daripada pengaruh model Mitsubishi yang sering digunakan Proton sebelum itu.

Paling ketara, ramai kagum dengan reka bentuk luaran yang memukau serta penampilan yang sporty, satu ciri dianggap cukup bersesuaian dengan selera pengguna atau generasi pemandu masa kini.


Gen.2 diilhamkan daripada casis Waja oleh jurutera Proton dan Lotus sehingga menjadi sebuah hatchback lima pintu yang bergaya, kemas dan kukuh.

Ia adalah kereta dengan rekaan baru sepenuhnya, dilengkapi enjin serba baru dan dikeluarkan dari kilang pengeluaran tercanggih Proton di Tanjung Malim, Perak.

Pada 3 Mac lalu, Proton Holdings Bhd mencatatkan sejarah tersendiri apabila melancarkan Gen.2 versi dipertingkatkan yang menampilkan beberapa pengubahsuaian termasuk enjin Campro berteknologi CPS (Cam Profile Switching) berprestasi dan menjimatkan.

Gen.2 versi terbaru ini model sama yang dilancarkan di Thailand International Motor Expo di Bangkok, tahun lalu.

Pengarah Urusannya, Datuk Syed Zainal Abidin Syed Mohamed Tahir, berkata Gen.2 versi baru itu, satu lagi kegigihan Proton untuk terus menghasilkan kereta bermutu.

"Gen.2 baru ini dihasilkan dengan mengambil kira maklum balas versi terdahulu.

"Ia kereta dengan penampilan berprestasi, berkuasa tinggi, responsif dan lebih sporty," katanya.

Gen.2 terbaru ini menawarkan enjin CPS (untuk versi H-Line) yang menjana 125 kuasa kuda, angka yang cukup tinggi untuk kegunaan harian berbanding 110 kuasa kuda bagi enjin Campro terdahulu.

Enjin CPS menjimatkan petrol manakala versi M-Line menggunakan enjin Campro IAFM (Integrated Air Fuel Module), teknologi sama yang diperkenalkan dalam model Saga yang dilancarkan, baru-baru ini.

Bagi varian High-line, ia dilengkapi dengan sistem brek anti kekunci (ABS), Sistem Edaran Daya Brek Elektronik (EBD) dan beg udara SRS berkembar.

Pengubahsuaian lain terhadap Gen2 versi baru itu antara lain ialah bumper dan gril baru, skirt hadapan serta lampu hadapan 'smoked' lebih bergaya.

Selain itu, ruang dalaman turut dipertingkatkan dengan kemasan kulit sepenuhnya termasuk pada panel pintu yang menambahkan lagi ciri eksklusif model terbaru yang dipertingkatkan ini.

Malah, benang dan calitan merah pada ruang kabin Gen.2 berwarna gelap menyerlahkan gaya eksklusif dan sporty.

Ruang dalamannya menyamai Proton Persona termasuk papan pemuka, ruang kargo lebih luas serta tempat penyimpanan bertutup berbanding model asal Gen.2.

Pada model asal Gen.2, pengaruh Lotus sangat kuat.

Model Gen.2 baru bagi variasi 'H-Line' dijual pada RM57,488 untuk transmisi manual dan RM60,488 untuk transmisi automatik manakala variasi 'M-Line' dengan IAFM ditawarkan pada harga RM53,488 untuk transmisi manual dan RM56,488 untuk transmisi automatik.

Ia tersedia dalam empat warna iaitu Irridescent White dan Metal Grey termasuk dua lagi warna baru iaitu Nanbu dan Hibiscus Tea.
Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/mrcivic
Goonerville
Cikgu Cemerlang
Cikgu Cemerlang
avatar

Posts : 68
Join date : 2008-03-17

PostSubject: Re: Hobby anda?   18th April 2008, 6:46 pm

mr.A telah menonjolkan identiti beliau supaya senang mereka di luar sana mengenali beliau..
Back to top Go down
View user profile
mr civic
Moderator Forum
Moderator Forum
avatar

Posts : 414
Join date : 2008-03-05
Location : Field Village

PostSubject: oh   19th April 2008, 11:46 pm

Goonerville wrote:
ahaks2..hobi aku ialah mengumpul setem...haha

Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/mrcivic
mr civic
Moderator Forum
Moderator Forum
avatar

Posts : 414
Join date : 2008-03-05
Location : Field Village

PostSubject: Re: Hobby anda?   20th April 2008, 12:24 am

Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/mrcivic
mr civic
Moderator Forum
Moderator Forum
avatar

Posts : 414
Join date : 2008-03-05
Location : Field Village

PostSubject: Re: Hobby anda?   20th April 2008, 11:26 pm





suda launch ke blom?
Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/mrcivic
erina
Moderator Forum
Moderator Forum
avatar

Posts : 249
Join date : 2008-03-05
Age : 35
Location : kuantan,pahang

PostSubject: Re: Hobby anda?   1st June 2008, 12:20 pm

mr c..anda memang meminati kereta yek???
Back to top Go down
View user profile
Goonerville
Cikgu Cemerlang
Cikgu Cemerlang
avatar

Posts : 68
Join date : 2008-03-17

PostSubject: Re: Hobby anda?   8th June 2008, 7:14 pm

name pun mr.Civic....
Back to top Go down
View user profile
mr civic
Moderator Forum
Moderator Forum
avatar

Posts : 414
Join date : 2008-03-05
Location : Field Village

PostSubject: Re: Hobby anda?   10th June 2008, 12:51 pm

erina wrote:
mr c..anda memang meminati kereta yek???

ye lah..
andai diberi pilihan kereta dan pompuan, aku pilih.... Shocked
Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/mrcivic
Sponsored content




PostSubject: Re: Hobby anda?   

Back to top Go down
 
Hobby anda?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 3Go to page : Previous  1, 2, 3  Next
 Similar topics
-
» Hobby Icons
» Video Ahok: Anda Dibohongi Alquran Surat Al-Maidah 51 Viral di Medsos
» Painting and other reborning supplies
» Favorite hobbies?
» Tillage Radish

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Komuniti Pendidikan Kuantan :: Perkara Am :: Sembang-sembang Kedai Kopi-
Jump to: