Komuniti Pendidikan Kuantan

Forum Cikgu-cikgu Sekitar Kuantan
 
HomeHome  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  Log in  

Share | 
 

 antara guru lelaki dan perempuan

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2  Next
AuthorMessage
erina
Moderator Forum
Moderator Forum
avatar

Posts : 249
Join date : 2008-03-05
Age : 35
Location : kuantan,pahang

PostSubject: antara guru lelaki dan perempuan   16th March 2008, 12:28 pm

guru lelaki dan guru perempuan sesama bergabung tenaga untuk melahirkan murid yg berjaya...

1. kat skolah korang antara guru lelaki ngan guru perempuan mana yg leih komited?

2. kenapa ko rasa dia tu komited..?

3. apa sumbangan dia..?
Back to top Go down
View user profile
alfishahreena
Tokey Kantin
Tokey Kantin


Posts : 40
Join date : 2008-03-11
Age : 37

PostSubject: Re: antara guru lelaki dan perempuan   16th March 2008, 9:59 pm

22 pun samer...ader yg komited ader yg tak...

yg komited tu sbb dia tau tuhan tgk dia buat keje

sumbangan dia...????hanya tuhan yg tau:)
Back to top Go down
View user profile
balsa12
Jaga Sekolah
Jaga Sekolah


Posts : 8
Join date : 2008-03-10

PostSubject: Re: antara guru lelaki dan perempuan   17th March 2008, 6:40 pm

i'm not a teacher, tapi experience bersekolah selama 11 tahun, most of time cikgu pempuan la yg paling komited.
Kenapa, entahla..tp nampak cikgu2 pempuan ni mengajar dgn hati, bukan sbb terpaksa sbb dh xde keje lain..
Sumbangan, mengajar murid menjadi manusia...
Back to top Go down
View user profile
mr civic
Moderator Forum
Moderator Forum
avatar

Posts : 414
Join date : 2008-03-05
Location : Field Village

PostSubject: Re: antara guru lelaki dan perempuan   18th March 2008, 8:24 am

tp aku nak tanya korang la kan..
kebanyakan kerja2 berat spt buat padang untuk hari sukan..
persiapan tempat untuk majlis sekolah dan kerja2 buruh yang lain biasanya dibuat oleh guru lelaki ke pompuan.?
lelaki dia jarang nk tunjuk dia wat kerja,sedar2 je da siap..
dok guane en a?


Last edited by mr civic on 18th March 2008, 11:49 am; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/mrcivic
AkuNie
Guru Besar
Guru Besar
avatar

Posts : 111
Join date : 2008-03-18
Age : 32

PostSubject: ApaNie....Sama Sajak Semua tu   18th March 2008, 10:49 am

Bagi aku Sama sajak...ada juak guru perempuan yang malas mcm guruk lelaki bah....tapi sikit yang begitu
Back to top Go down
View user profile
erina
Moderator Forum
Moderator Forum
avatar

Posts : 249
Join date : 2008-03-05
Age : 35
Location : kuantan,pahang

PostSubject: Re: antara guru lelaki dan perempuan   18th March 2008, 6:18 pm

ala mr civic ni sokmo emotional...

aku kan tanya pendapat...no no marah ye...aku tau ko memang komited ngan komitmen ko..

go..go..go mr civic...
Back to top Go down
View user profile
mr civic
Moderator Forum
Moderator Forum
avatar

Posts : 414
Join date : 2008-03-05
Location : Field Village

PostSubject: Re: antara guru lelaki dan perempuan   19th March 2008, 8:08 am

cara aku menulis mungkin ko ingat aku emosional sebab kita tk dengar nada percakapan dlm tulisan kita..
aku tk emo n aku cuma nk bgtau yg lelaki n pompuan ade kelebihan n kekurangan mereka masing2..
serupalah kalau pompuan menjadi bos..mungkin mereka akan lebih banyak meggunakan emosi dr akal..
wassalam..
Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/mrcivic
nadineyunos
Guru Besar
Guru Besar
avatar

Posts : 107
Join date : 2008-03-11
Age : 36
Location : kt meja komputer aku le

PostSubject: Re: antara guru lelaki dan perempuan   19th March 2008, 8:15 am

gini la mr civic,
aku pun ade anak buah 3 4 orang semenya lelaki.walaupun dorang cuma orang bawahan,
tp pada aku dorang sama penting untuk task aku.cuma aku dah belajar cara nak tackle hati dorang supaya senang kalau aku nak bagi task ape2...cuma biler big bos aku pompuan,
aku sendri tak bley cope ngan style die yang bossy dan tak pandai nak amek ati aku dan tech2 aku...
tu pasal byk la task yang kitorang dapat adekala kitorang buat bodo je,huahauhauhuha padan muka!!!
adeke dia kata aku tak ley terima orang yang sama baya aku jadik bos???!!
NONSENSE TUL POMPUAN NI
confused confused confused
Back to top Go down
View user profile
mr civic
Moderator Forum
Moderator Forum
avatar

Posts : 414
Join date : 2008-03-05
Location : Field Village

PostSubject: Re: antara guru lelaki dan perempuan   19th March 2008, 8:20 am

gitulah kalau dah tunjuk woman power pd org bawahan!
Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/mrcivic
erina
Moderator Forum
Moderator Forum
avatar

Posts : 249
Join date : 2008-03-05
Age : 35
Location : kuantan,pahang

PostSubject: Re: antara guru lelaki dan perempuan   19th March 2008, 3:23 pm

aku rasa dia tu tak cukup training lah nadineyunos... What a Face
Back to top Go down
View user profile
mr civic
Moderator Forum
Moderator Forum
avatar

Posts : 414
Join date : 2008-03-05
Location : Field Village

PostSubject: Re: antara guru lelaki dan perempuan   19th March 2008, 5:13 pm

tambah2 lagi yg belum pernah pegang jawatan besar n penting..
kalau dia naik..
pergh..angin satu badan woo
Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/mrcivic
erina
Moderator Forum
Moderator Forum
avatar

Posts : 249
Join date : 2008-03-05
Age : 35
Location : kuantan,pahang

PostSubject: Re: antara guru lelaki dan perempuan   19th March 2008, 8:51 pm

tu yg nak kene g umah urut tu... Very Happy
Back to top Go down
View user profile
alfishahreena
Tokey Kantin
Tokey Kantin


Posts : 40
Join date : 2008-03-11
Age : 37

PostSubject: Re: antara guru lelaki dan perempuan   19th March 2008, 11:20 pm

biasalah...ntah2 kalau kiter dapat pun jadi gitu gak
Back to top Go down
View user profile
mr civic
Moderator Forum
Moderator Forum
avatar

Posts : 414
Join date : 2008-03-05
Location : Field Village

PostSubject: Re: antara guru lelaki dan perempuan   20th March 2008, 8:28 am

betul
jgn ckp kt org
nt korg jd headmistress camtu gak camne?
Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/mrcivic
alfishahreena
Tokey Kantin
Tokey Kantin


Posts : 40
Join date : 2008-03-11
Age : 37

PostSubject: Re: antara guru lelaki dan perempuan   20th March 2008, 11:40 am

hidup...mr civic.... Laughing sbb tu org tua2 yg mak cik kiah cakap...jgn cakap kat org lebih2...nanti kita jd lebih teruk...
Back to top Go down
View user profile
mr civic
Moderator Forum
Moderator Forum
avatar

Posts : 414
Join date : 2008-03-05
Location : Field Village

PostSubject: Re: antara guru lelaki dan perempuan   20th March 2008, 1:35 pm

by d way kim salam kt makcik kiah..lame tk dengar berita die..ye afi..
dia guru pompuan yg tk berat ke kanan @ kiri.tengah2 je
Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/mrcivic
alfishahreena
Tokey Kantin
Tokey Kantin


Posts : 40
Join date : 2008-03-11
Age : 37

PostSubject: Re: antara guru lelaki dan perempuan   20th March 2008, 4:15 pm

yer ker lama???????baru berapa jam jer...cik kiah guru berpengalaman...tapi....
Back to top Go down
View user profile
mr civic
Moderator Forum
Moderator Forum
avatar

Posts : 414
Join date : 2008-03-05
Location : Field Village

PostSubject: Re: antara guru lelaki dan perempuan   20th March 2008, 5:58 pm

ape pengalaman yg dia ade sehingga melayakkan dia mendapat anugerah guru plg lama berkhidmat di M'sia ni..
tapi ape..?
Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/mrcivic
coffee_princess
Kerani Gaji
Kerani Gaji
avatar

Posts : 45
Join date : 2008-03-10

PostSubject: Re: antara guru lelaki dan perempuan   20th March 2008, 7:23 pm

alfi kenal ke makcik kiah tu?
tapi ape? soklan yg same mcm mr civic...
Back to top Go down
View user profile
mr civic
Moderator Forum
Moderator Forum
avatar

Posts : 414
Join date : 2008-03-05
Location : Field Village

PostSubject: Re: antara guru lelaki dan perempuan   20th March 2008, 8:43 pm

mungkin afi ingin jdkan kiah mak mentua dia..
Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/mrcivic
Admin
Admin
Admin
avatar

Posts : 18
Join date : 2008-03-03

PostSubject: Re: antara guru lelaki dan perempuan   20th March 2008, 9:01 pm

guru lelaki la power + rajin...

sbb tu ramai penjawat tinggi dalam arena pendidikan kebanyakkannye dari kalangan lelaki
Back to top Go down
View user profile http://pendidikankuantan.justforum.net
Mr.A
Moderator Forum
Moderator Forum
avatar

Posts : 73
Join date : 2008-03-03
Age : 36
Location : Sekilau Hill

PostSubject: Re: antara guru lelaki dan perempuan   20th March 2008, 9:08 pm

betul tu admin, saya setuju
Back to top Go down
View user profile http://www.malaysianbikers.com.my/forum
mr civic
Moderator Forum
Moderator Forum
avatar

Posts : 414
Join date : 2008-03-05
Location : Field Village

PostSubject: Re: antara guru lelaki dan perempuan   20th March 2008, 10:44 pm

betul,yg biasanya bos sempoi pun lelaki
Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/mrcivic
erina
Moderator Forum
Moderator Forum
avatar

Posts : 249
Join date : 2008-03-05
Age : 35
Location : kuantan,pahang

PostSubject: Re: antara guru lelaki dan perempuan   21st March 2008, 2:34 am

bos besar biarlah lelaki...tapi kalu pompuan biarlah pandai tolak ansur skit...atau amik ati pekerja...

kalu cegu bukan kita kije UNTUK guru besar tapi kita kije NGAN dia sesama educate anak2 kita..
Back to top Go down
View user profile
nadineyunos
Guru Besar
Guru Besar
avatar

Posts : 107
Join date : 2008-03-11
Age : 36
Location : kt meja komputer aku le

PostSubject: Re: antara guru lelaki dan perempuan   21st March 2008, 1:08 pm

bos aku silapnya tak pernah keje.then tak pernah merasa jadik orang bawahan.so culture shock jugak biler title BOSS

tp nanti kalau kite jadik headmistress skali pun kite kene ingt semula pengajaran2 yang orang lain dah buat sebelum tuh.
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: antara guru lelaki dan perempuan   

Back to top Go down
 
antara guru lelaki dan perempuan
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 2Go to page : 1, 2  Next
 Similar topics
-
» deenee vs cain ; Poligami dan Poliandri, antara Islam, Keadilan dan Kesetaraan Terhadap Perempuan
» Another Abusive Guru Bites the Dust or is this just PR spin?
» Sri Sathya Sai Baba (1926-2011) - Hands of a Guru
» The Guru Papers - Masks of Authoritarian Power
» Andrew Cohen - fallen guru returns from his sabbatical

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Komuniti Pendidikan Kuantan :: Perkara Am :: Sembang-sembang Perihal Sekolah-
Jump to: