Komuniti Pendidikan Kuantan

Forum Cikgu-cikgu Sekitar Kuantan
 
HomeHome  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  Log in  

Share | 
 

 apa? lewat sebulan..

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
mr civic
Moderator Forum
Moderator Forum
avatar

Posts : 414
Join date : 2008-03-05
Location : Field Village

PostSubject: apa? lewat sebulan..   22nd April 2008, 12:56 pm

Sepasang pengantin yang baru berkahwin 4 bulan. pada suatu malam si

isteri memeluk leher suami dengan nada manja seraya berkata, " ayang,

period i dah lewat sebulan, tapi i tak boleh nak pastikan lagi sebab kita

kena gi check kat doktor."

Si suami yang teramat gembira tu pun berpakat dengan isterinya untuk

tidak memberitahu sesiapa pun tentang perkhabaran gembira ini sehingga

ianya benar2 pasti.



Pada suatu hari, pasangan ini di datangi oleh pegawai dari TNB kerana

terdapat tunggakkan dalam pembayaran bill elektrik rumah mereka. Pegawai

TNB tu pun berkata " ini rumah En. Mahpus ker?" "iya, saya ni isterinya.

ada apa encik"



Pegawai TNB tu pun berkata, " Puan, ni dah sebulan lewat, saya dah tak

boleh tunggu ni, nanti boss saya marah."



Dengan nada terkejut, si isteri itu pun membalas balik cakap pegawai TNB

tu." APA??? Macam mana pulak encik tahu yg saya ni sebulan lewat???"



Pegawai TNB tu pun dengan selamba menjawab " ala puan, ni kan zaman IT,

semua tu ada dalam komputer dan kita boleh check Online"



Kata-kata pegawai TNB tu membuatkan si isteri tu lagi terkejut.

"APAAA????Saya lewat sebulan pun awak semua boleh tahuuu??? "



Pegawai TNB tu pun mententeramkan keadaan" Relek puan, puan ni baru lewat

sebulan, ada yg lagi teruk, lewat 5-6 bulan"



Si isteri yg terperanjat beruk dengan kenyataan pegawai tu pun berkata,

nanti saya bincang dengan suami saya..lalau pegawai TNB tu pun beredar

dari situ..



Keesokkan harinya, selepas si Mahphus ini di beritahu oleh isterinya, dia

pun naik berang dan terus ambik cuti dan pergi ke kedai TNB yg

berdekatan..



Dengan tanpa menghiraukan pegawai-pegawai TNB yg ramai di situ, dia pun

memekik seraya berkata "Apa korang ni, isteri saya sebulan lewat pun nak

heboh2 ke dalam internet. awak ni semua yg berkeluarga tak pernah lewat

sebulan kerrrr????!! bisness apa korang buat niii?? nak kena saman kerr???



Lalu pegawai yg datang kerumah si Mahphus ni berdiri dan mententeramkan

keadaan. "sabar encik, sabar encik. apa susah, kalau cik nak settlekan

perkara ni, bayar je..." kata-kata pegawai TNB tu membuatkan si mahphus

naik berang.



"APAAA?? nak bayar korang? belahhhh lahh...."



Lalu pegawai TNB tu pun cakap " kalau macam tu, Kita terpaksa potong encik

punya....... ...."



Si Mahpus mencelah " apa??? potong??? abih tu isteri saya di rumah nak pakai

apaaaaaa???



Pegawai TNB tu pun cakap " nampak gayanye..ISTERI ENCIK KENA PAKAI LILIN

AJERRRLAAAAAAAA"
Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/mrcivic
 
apa? lewat sebulan..
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» sebulan 150 gadis yogya hamil sebelum nikah
» Seorang Dosen Guru Besar Tafsir al-quran masuk Kristen

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Komuniti Pendidikan Kuantan :: Perkara Am :: Jenaka, Lawak Antarabangsa, Teki-teki dan Sejenis dengannya-
Jump to: